پیپ چیست؟ آموزش محاسبه پیپ در فارکس

خانه » پیپ چیست؟ آموزش محاسبه پیپ در فارکس

حجم اصطلاحات و واژه‌های بکار رفته در بازار فارکس بسیار بالاست. بنابراین قبل از ورود و موفقیت در این بازار، بهترین کار آشنایی با این واژه‌های آسان، اما کاربردی‌ست. زیرا عدم شناخت درست از آنها می‌تواند شما را از استراتژی‌ها و مزیت‌های این بازار دور کند. یکی از اصطلاحاتی که بدون شک بسیار با آن مواجه می‌شوید، اصطلاح پیپ (PIP) است. اما پیپ چیست و چه کاربردی دارد؟ 

پیپ چیست؟ نحوه محاسبه پیپ در فارکس
پیپ چیست؟ نحوه محاسبه پیپ در فارکس

در تمامی بازارهای مالی، برای بیان تغییرات قیمت از یک واحد اندازه‌گیری استفاده می‌شود. این واحد اندازه‌گیری در بازار فارکس پیپ نام دارد. در واقع پیپ کوچکترین واحد محاسبات سود و ضرر در بازار‌های مالی بشمار می‌آید. 

در ادامه این مقاله به طور کامل درباره پیپ و کاربرد آن در بازار فارکس با شما صحبت خواهیم کرد.

کاربرد پیپ در بازار فارکس چیست؟

در ابتدا باید بدانیم که چهارمین رقم اعشار در قیمت تمام جفت ارزها پیپ است و به نوعی یک مبنا برای تعیین سود و ضرر در معاملات جفت ارزها به حساب می‌آید. همین موضوع می‌تواند نکته بسیار مهمی برای سرمایه‌گذاران محسوب شود، زیرا در نوسانات شدید از ضررهای سنگین جلوگیری می‌کند. 

کاربردهای پیپ در بازار فارکس عبارتند از:

  • محاسبه سود و زیان:  همانطور که در ابتدا اشاره کردم، با کمک پیپ معامله‌گران می‌توانند ارزش معامله و میزان سود و ضرر را پیش‌بینی و محاسبه نمایند. 
  • تعیین اندازه معامله: با در نظر گرفتن تعداد پیپ‌ها، معامله‌گران توانایی اندازه معاملات خود را دارند. 
  • مقایسه تغییرات میان ارزها: با استفاده از پیپ معامله‌گران مجاز به مقایسه تغییرات نسبی در ارزها هستند. به عبارت دیگر با نگاه به تغییرات پیپ در جفت ارزها می‌توان به درک بهتری از روند بازار رسید. 

چگونه پیپ را در بازار فارکس محاسبه کنیم؟

در ابتدا به این نکته اشاره کنم که در بازار فارکس محاسبه تغییر قیمت تماما توسط کارگزاری‌ها و به صورت اتوماتیک انجام می‌شود، در نتیجه نیاز به محاسبه دستی نیست. اما با این حال با دانستن نحوه محاسبات می‌توانید تحلیل بهتری از بازار داشته باشید. همچنین بهتر است بدانید که میزان سود و زیان در بازار فارکس علاوه بر پیپ به عوامل دیگری مانند حجم و اندازه جفت ارزی که معامله می‌کنید، بستگی دارد.

برای مثال اگر قیمت جفت ارز دلار به یور 1.5252 باشد و طی نوسانات این قیمت به 1.5257 تغییر کند، می‌توان گفت که شما 5 پیپ سود کرده‌اید. اما در معاملات ارزی که جفت ارز USD وجود ندارد، محاسبات پیپ متفاوت‌تر است. در چنین شرایطی پیپ معمولا دومین رقم اعشار محاسبه می‌شود. یعنی اگر یک جفت ارز به قیمت 130.50 باشد و به قیمت 130.53 افزایش یابد، تغییرات پیپ برابر با 3 خواهد بود. 

و در آخر 

در این مقاله به یکی از ابتدایی‌ترین و پرکاربردترین اصطلاحات بازار مالی یعنی؛ پیپ پرداختیم. حال می‌دانیم که کوچکترین واحد اندازه‌گیری تغییر ارزش در یک جفت ارز را پیپ می‌نامند که سود و ضرر معاملات را نشان می‌دهد. 

با وجود اینکه تمامی محاسبات در بازار فارکس توسط کارگزاری‌ها انجام می‌شود، اما به عنوان یک تریدر درک از نوع محاسبه می‌تواند دید شما را در انجام معاملات بازتر کند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بروکر فارکس بروکر فارکس با کمترین اسپرد